Barnehager, SFO og skoler i Modum er nå på grønt nivå. Det betyr at det er vanlige åpningstider i barnehage og SFO.
 

Informasjon barnehager


Barn skal være hjemme ved følgende symptomer:
Barn med nyoppståtte luftveissymptomer og/ eller sykdomsfølelse skal ikke møte i barnehagen, selv om symptomene er milde. Testing anbefales av folkehelseinstituttet. Folkehelseinstituttets nettsider gir oppdaterte råd om syke barn.

Barn skal holde seg hjemme til allmenntilstanden er god. Barn kan komme tilbake i barnehagen når de har negativ test og om de virker friske og er feberfrie i 24 timer, selv ved restsymptomer etter luftveisinfeksjon (noe snørr, tett nese og lett hoste).

Symptomer på korona, særlig hos barn, kan være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner. Det er først og fremst personer med symptomer som er smittsomme, og smittsomheten er størst idet symptomene oppstår. Dette er også grunnen til at det er viktig å være oppmerksom på symptomer som er nye, mens restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon er av mindre betydning for smittsomhet.

De minste barna vil ofte ikke klage på vond hals og kroppsverk, men det merkes gjerne at de er i ferd med å bli syke ved at de sutrer mer enn vanlig, ikke vil spise, i tillegg til at de har for eksempel rennende nese eller hoste. Foreldre må derfor være ekstra oppmerksomme når barnet deres ikke virker å være helt i form og i tillegg har noen symptomer fra luftveiene, og holde barnet hjemme.

Det er vanskelig for både foreldre og ansatte i barnehagen å vurdere forkjølelsessymptomer hos barn. Vi er helt avhengige av en god dialog for sammen å vurdere situasjonen i hvert enkelt tilfelle. At barnehagene er forsiktige, eller “strenge” kan forståelig nok oppleves frustrerende. Men nettopp dette med at syke ikke skal være i barnehagen er et viktig tiltak for å hindre smittespredning. 

 

Informasjon barne- og ungdomsskoler


Det er nå grønt nivå i skolene.

Vi oppfordrer til bruk av munnbind ved avlevering eller henting på SFO
Ingen skal møte på skolene hvis de er syke.

Det er vanskelig for både foreldre og ansatte i skolene å vurdere forkjølelsessymptomer hos barn og unge. Nå er det høst, og det er mange snufser og nyser. Vi er helt avhengige av en god dialog for sammen å vurdere situasjonen i hvert enkelt tilfelle. At skolene er forsiktige, eller “strenge” kan forståelig nok oppleves frustrerende. Men at syke ikke skal være i skolen er et viktig tiltak for å hindre smittespredning.

Det er også viktig at alle bidrar til å hindre smitte av forkjølelse og annen sykdom. 

 

Informasjon videregående skole

Vi henviser til informasjon på hjemmesiden til Buskerud videregående skole.
Se link til skolens side ved å trykke på denne linjen