Til alle kommende musikanter!
I korpset får du spille kule instrumenter som trompet, fløyte eller tromme sammen med mange nye venner. Du lærer masse om musikk, og vi spiller kjente sanger og har egne show. Bli med oss i korpset og opplev hvor gøy det er å lage musikk sammen!
Du kan også være med i drilltroppen. Se informasjon lenger ned på siden.
Alle får bli med, og vi presterer i lag!
Når: Vi øver sammen hver mandag på Stalsberg skole.
Hvor: Møt oss på Stalsberg skole, mandager kl.18.00-19.00.
Inngang oppe mot Bilprice. Her får du se og prøve instrumenter, og får mer informasjon.
Hvem: Å spille i skolekorps passer best for deg som er 8 år / tredje klasse eller eldre.
PS: vi tilpasser spillegruppene etter alder og nivå. Bli med selv om du er eldre!
Kostnad: Første året du er medlem koster 200 kr totalt. Dette inkluderer å spille sammen i korps + musikktimer med en egen lærer på kulturskolen. Du får også instrument, noter og uniform.
Etter det første året koster det 800 kr pr. halvår å være med i korpset. Det inkluderer også plass på kulturskolen (verdi kr. 1500).
Det er fint om en voksen er med deg første gang, men etterpå kan du komme alene.
Modum skolekorps samarbeider med kulturskolen. Det betyr at alle som er med i korps også har tilbud om egen undervisning på sitt instrument på kulturskolen som tillegg.
Korpset betaler kulturskole-avgiften for barn og ungdom som er medlemmer i korpset.
Det må søkes om plass på samme måte som til en vanlig plass i kulturskolen. (Søknadskjema finner du under fanen "Skjema" nederst på denne siden.). Søkeren blir tatt opp i kulturskolen og får eget svarbrev fra kulturskolen med navn på lærer og tid/sted for undervisningen. Undervisningen blir gitt en gang pr. uke individuelt eller i gruppe.
Tidligere var det flere skolekorps. Nå er alle skolekorpsene samlet i Modum skolekorps.
Modum skolekorps
Modum skolekorps er åpent for alle fra 3. klasse, i hele Modum.
Det kan være en fordel at barnet venter med å begynne til det er ca. 9 år, både pga. modning og fordi instrumentene kan være for store for små fingre. Ta gjerne kontakt for å prøve!
Eldre barn kan også starte i korps, man lærer ofte fortere når man er eldre. Se under for instrumenter vi har til utlån.
Korpset spiller sammen på mandag ettermiddag. Individuell undervisning med en musikklærer på kulturskolen skjer en annen dag, etter avtale med kulturskolen. Korpset har også en drilltropp som driller sammen.
Vil du spille i korps eller drille?
Ta kontakt med:
Wencke Aase tlf 415 52 694 eller wck.aase@gmail.com
Alle kan ha stor glede av å spille et instrument. Det er en lærdom man har gjennom hele livet. Forskning viser at å lære seg noter kan sidestilles med å lære et nytt språk, når man ser på utviklingen av nerveceller i hjernen. Noter er et fellesspråk for musikere over hele verden, og veien er kort fra å spille trompet i korps til gitar i et band. Som voksen kan man spille i korps uansett hvor man flytter i landet. Dette er en fin måte å bli kjent i lokalsamfunnet.
I et korps lærer man også mye om å være sammen med andre mennesker; ta ansvar, respektere andre og jobbe sammen mot et mål. Undersøkelser viser at man får bedre helse av å spille et instrument, og at det bidrar til å fremme annen læring.
Hvis ditt barn har lyst til å prøve å spille et instrument
– gi det en sjanse!
Drill
Korpset har en egen drillgruppe som øver sammen på mandag ettermiddag, på Enger skole (gymsalen).
Har du lyst til å begynne å drille?
Drill kombinerer musikk, bevegelse og koordinasjon på en måte som er både morsom og utviklende. Her er noen av fordelene:
- Fysisk aktivitet: Drill gir barn og unge en flott mulighet til å være fysisk aktive, det er viktig for helse og velvære.
- Koordinasjon og motorikk: Gjennom øvelser med drillstav utvikler barn og unge finmotoriske ferdigheter og koordinasjon.
- Kreativitet og uttrykk: Drill lar barn og unge uttrykke seg kreativt gjennom bevegelse og dans. Dette kan styrke selvtilliten.
- Samarbeid og lagånd: Å være en del av et skolekorps lærer barn og unge viktigheten av samarbeid og å jobbe mot felles mål. Samholdet er sterkt, og drillere har mye moro sammen,
- Musikkglede: Kombinasjonen av musikk og bevegelse gir barna en dypere forståelse og glede av musikk.
Pris
Det koster 800 kr i halvåret å være med i korpset. I denne prisen får medlemmer også individuell opplæring på kulturskolen (verdi ca. 1500 kr.)
Kontingenten dekker samspill, dirigent, instrument, noter, utstyr og klær.
Det koster 500 kr i halvåret å være med på drilling. Dette inkluderer drillutstyr, uniform og ukentlig trening.
Takket være gode inntekter fra Raw Air/skiflygningen, samt støtte fra Sparebank1, Instrumentfond og andre støtteordninger klarer vi å holde kontingenten lav. Hvis det er egenandel på tur og utflukter, holder vi denne også lav. Det finnes løsninger for finansiering for de som trenger det.
Vi har 1 dugnad i året som medlemmer og foreldre deltar på; Skiflyvning/Raw Air.
Siden korpset er foreldrestyrt er det opp til oss hvor mye dugnad vi vil gjøre hvert år.
Hva spiller man i korps?
Å spille i korps er mer enn å bare spille marsjer på 17. mai.
Faktisk spiller vi bare marsjer i mai, og når vi er på tur til f.eks. Sommarland i Bø, Tusenfrydstevnet eller lignende. Resten av året spiller vi masse annen musikk, alt fra Disney til AC/DC, gamingmusikk og julesanger.
I begynnelsen lærer du å spille lette sanger, og etter at du har lært notene kan du bli med på all musikken korpset spiller. Du kan velge hvilket instrument du vil spille, og bytte til et annet hvis du ombestemmer deg.
Du kan velge om du vil være med og marsjere på 17. mai.
Vi legger stor vekt på at medlemmene skal ha mye medbestemmelse. De eldste i korpset har derfor mye å si når det gjelder hva og hvor vi skal spille, hva slags turer vi drar på og hva vi gjør i korpset.
Hvorfor lære å spille et instrument?
Musikk har alltid vært en aktivitet som favner vidt. Det kan tilpasses alle aldre, alle funksjonsnivå og alle sjangre. Det er en stor mestringsfølelse å beherske et instrument og klare å spille en melodi, uansett vanskelighetsgrad!
Å lage musikk sammen betyr mye for utvikling, mestring, samhold, og det å lære seg å forholde seg til andre i samspill. Å lære seg noter har overføringsverdi både til skrive, lese og regneferdigheter, samtidig som det gir tilgang til en ny verden innenfor musikk. Har man engang lært noter og forstått det grunnleggende ved å spille et instrument er det enkelt å overføre kunnskapen til andre instrumenter, sang og musikkstiler. Veldig mange som har gjort karriere innen musikk har hatt sin start i et korps.
Myter om korpset
1) Det er mye dugnadsjobbing i korpset
Feil. Det er en helge i året; Raw Air. Noen foreldre er med i styret. Dugnadsmengde avgjøres årlig av foreldre.
2) Man må være musikalsk for å være med i korps
Feil. Å lage musikk er noe alle kan lære, det er svært få som er fullstendig umusikalske. Hvis du liker å høre på musikk er du musikalsk. Mange barn kan overraske stort når de får muligheten til å lære å spille! I korpset blir mange talenter oppdaget.
3) Foreldrene må også kunne spille et instrument
Feil. Som foreldre trenger du ikke å kunne spille for at ditt barn skal lære å spille. Alle barn får ukentlig individuell opplæring på sitt instrument av en godkjent musikklærer. Ved siden av individuell opplæring har barnet fellesøvelse med resten av korpset.
4) Alle helger går med til å spille konserter eller være med på seminar
Feil. Det er konsert og seminar ca. 2-4 ganger i året, ved siden av spilling 1. og 17. mai. Hvis du ikke kan eller har lyst til å delta, melder du bare i fra.
5) Instrumentene er tunge for barna å bære
Feil. Det er instrumenter i alle vektklasser, fra fløyte til tuba. Du kan få veiledning til å velge et instrument som passer til deg. Dessuten er det alltid mulig å bytte instrument.
6) Barnet velger et instrument for livet
Feil. Du kan bytte instrument hvis du ønsker det. Har man lært å spille et instrument kan denne kunnskapen enkelt overføres til et annet instrument, eller til instrumenter utenfor korpset (f.eks. gitar) eller til sang.
7) Man må øve hver dag
Feil. Som med alt annet er det slik at man blir flinkere når man øver seg. Men å øve hver dag er ikke et kriterium for å delta i korpset.
8) Man må begynne tidlig for å lære å spille
Feil. Du kan lære å spille et instrument når som helst. For mange er det fint å være litt moden når man begynner. Det er ikke for sent å begynne i skolekorpset selv om barnet er i slutten av barneskolen eller har begynt på ungdomsskolen.
Det er ikke populært å spille i korps
Feil. Å kunne spille et instrument er og har alltid vært knyttet til popularitet. Programmer som Idol, MGP(jr.), X-faktor, Norske Talenter etc. er eksempler på hvor viktig musikk er for mange. Mange kjente musikere har startet sin karriere i et korps!
Hvis noen synes det er flaut å gå i korps på 17. mai, trenger man ikke være med på det.
10) Hvis man ikke klarer å spille alt får man ikke være med
Feil, det er ingen «benkeslitere» i et korps. Alle får være med, hver på sitt nivå. Tilsammen blir det til musikk. Det er en stor mestringsfølelse å beherske et instrument og klare å spille en melodi, uansett vanskelighetsgrad!
11) Det bråker mye
Å lære å lage musikk er ikke bråk. Dessuten finnes det flere muligheter å spille med et lavere lydnivå.
12) 17. mai blir slitsomt
For mange barn er 17 mai den beste dagen å spille i korps. Gleden av å bli sett og hørt og å føle seg som en viktig bidragsyter på nasjonaldagen overgår følelsen av å være sliten.
13) Det er ikke viktig å lære å spille et instrument
Noen mener at idrett er viktigere for barn. Ja, idrett er viktig, men det blir litt som å sammenligne fagene norsk og matematikk. Det ene faget er like viktig som det andre.
Vil du støtte korpset?
Ønsker du å støtte Modum skolekorps, har du flere alternativer:
Du kan støtte oss via Grasrotandelen; trykk på vår logo så støtter du oss med en liten andel av det du tipper for. Eller du kan gå til en kommisjonær og si at du vil støtte Modum skolekorps.
Du kan hjelpe oss som frivillig når vi har dugnad - vi setter pris på alle som har lyst til å være med og hjelpe til, enten det er mye eller lite.
Har du et spilleoppdrag til oss? Vi kommer gjerne og spiller, og blir enige om betaling for spilleoppdraget.
Du kan også sette inn et beløp på kontoen vår: 2270.29.05250
Kontakt oss
Vil du være med å spille eller drille?
Kontakt:
Korpsleder Amund Lien, tlf. 412 59 527 eller amunlien@gmail.com
Drilleder: Elin Moe, tlf. 913 28 519 eller eomeholo@hotmail.com
Styreleder: Wencke Aase, tlf. 415 52 694 eller wck.aase@modum.kommune.no
Nestleder: Berit Christensen, tlf. 995 10 627 eller berit.christ1@hotmail.com
Sekretær: Karianne Manvik, tlf. 452 70 999 eller kariannemanvik@hotmail.com
Kasserer: Rune Aase, tlf. 906 97 852 eller rune_aase@hotmail.com